Bel Cees voor meer informatie!
06 244 512 83

Biografie

Cees Baanvinger (1947, Schiedam) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Begin jaren zeventig werkte ik o.a. als freelance etaleur-decorateur. Vanaf 1975 tot en met 2004 was ik als vormgever en illustrator verbonden aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat.
Momenteel ben ik fulltime als kunstenaar aktief en maak ik o.a. sculpturen in hout, steen, klei en schilderijen in verschillende technieken. Mijn grafische werk bestaat uit zwart/wit en meerkleuren linosnedes en etsen. Daarnaast verzorg ik ook illustraties en maak ik cartoons. Ook houd ik mij bezig met het ontwerpen en vervaardigen van meubels.

Wilt u meer info, of wilt u het werk van mij komen bezichtigen? Dan kunt u bellen naar 06 244 512 83 of e-mailen naar info@cbaanvinger.nl

Het atelier - Atelier Dijkweg Twee - is gevestigd in een boerderij in het buitengebied van Bourtange:
Dijkweg 2, 9545 VE Bourtange.
KVK nummer 27139052 Groningen.


Over Cees...

Ik heb van Cees les gehad over perspectief, waardoor mijn schilderijen veel beter werden. Hij legt alles geduldig uit, bespreekt het werk van de cursisten en geeft nuttige aanwijzingen.

Bij beeldhouwen heeft Cees mij uitgelegd welke soorten steen er zijn en de hardheid daarvan en hoe je het houwen in steen voor jezelf het beste kunt opbouwen. Ook de soorten gereedschap en de wijze van gebruik komen aan de orde en hij denkt mee in de prijs van het geheel.
De hele opbouw van het lesgeven zit didactisch goed in elkaar; daarnaast vind ik het ontzettend leuk om te doen.
Voor iedereen een aanrader. Maar let op;  Het is (voor mij alvast wel) heel erg verslavend!
     -Nel

De begeleiding door Cees, tijdens de werkweek in Bourtange van ‘De Zondagsschilders´, was heel inspirerend. Aangepast aan ieders mogelijkheden en aspiraties was het zeer ontspannend. Daardoor was het een werkweek met een heerlijk vakantiegevoel, mede door het mooie weer. Tijdens de week werd er veel vooruitgang geboekt, we hebben veel geleerd.
     -Thea

De begeleiding in de schilderweek heb ik als heel persoonlijk ervaren. Cees verdiepte zich in mijn stijl van werken en gaf daar aanvullingen en
verbeterpunten bij. De gekozen plekken in het Gronings landschap waren
prachtig.
Bedankt Cees voor de fijne week.
     -Bep Steur

Joomla templates by Joomlashine